maanantai 4. helmikuuta 2013

Mediaseurantaa

Työssäni hyödynnän mediaseurannan ohjelmaa, jonka avulla seuraan yrityksestäni julkaistua verkkomediaa. Ohjelmisto on maksullinen ja samat haut tulee usealle henkilölle yrityksessämme joten hakuehtoja ei kauheasti voi muokkailla.

Seuraamalla Google Alertsia voin rajata itselleni mieluisat aiheet koskien yritystämme. Päätin hakea tietoa omasta brändistäni sekä suurimmista kilpailijoistamme. Tulee olla mielenkiintoista katsoa, jos tuloksissa on suuriakin eroavaisuuksia.

Google Alerts -tilin luominen



Google Alerts -hakulausekkeen luominen
Ennen Alerts -haun luomista etsin satunnaisia osumia, laitoin hakulausekkeeksi ensimmäiseksi suosikkijumppatuntejani ja muuta “tärkeää”. Pian kyllästyin ja tein ensimmäiset ilmoitushaut.

Loin ensimmäisen ilmoituksen sanalle Hotelli. Ensimmäiseen lausekkeeseen määritin tulosten tyypiksi kaikki. Määritin lisäksi hakusanaksi Hotel, jotta mahdolliset englanninkieliset nimet tarttuisivat mukaan.

Luo oma Google Alerts -tili



Google Alerts tulokset sanalla Hotelli, haettu 3.2.2013 klo 17.24
Päätin sisällyttää hakutulokseeni “kaikki tulokset” sillä “Vain parhaat tulokset” ei mielestäni antanut toivomaani tulosta osumissa. Hakiessani oman yritykseni nimeä asetuksen “parhaat tulokset” jäi muun muassa TripAdvisorin linkki pois luettelosta.
Tein perushaun lisäksi vielä muutamia eri sanayhdistelmiä, esimerkiksi "Hotelli teatteri", "hotellipaketti", "kokouspaketti" ja "bilepaketti".

 

 

 

Hakujen tulokset Google -syötteenlukijassa


Google syötteenlukijan tuloksia hakusanalla 'hotelli' 4.2.2013 klo 11:43.
Tilasin hakutulokset syötteenä Google Readeriin. Osumat hauista ilmestyvät siististi rivissä, josta artikkelin otsikko ja lähde selviää nopealla vilkaisulla.

Google syötteenlukijaan oli maanantaihin puolenpäivän mennessä yhteensä 24 osumaa haulla "hotelli".
Osumien artikkelit koskivat niin kokouskutsuja, uutisointeja viihdemaailman tapahtumista ja keskustelupalstoja jossa aiheena on ollut hotellit.
 
Loin lisäksi muutaman sanaparin haun syötteelle, ja jään seuraamaan minkälaisia tuloksia kyseiset haut tuottaa. Testailen hetken ja muokkailen mahdollisesti hakuja vielä myöhemmin. Jos blogiosumia sattuisi tulemaan paljon, voisin ajatella tilaavani ne vielä erikseen. Jään siis seurailemaan tilannetta ja toivonmukaan lukemaan mielenkiintoisia uutisia.

6 kommenttia:

  1. Tosi selkeä blogipostaus aiheesta :) Tosiaan on mielenkiintoista, jos pystyy vertailemaan tuloksia toisen mediaseurannan ohjelman tuloksiin. Muuten, tajusitko sitä toista monitorointi työkalua wiki.kenburbary.com, yritin tutustua myös siihen mutta en oikein tajunnut miten se toimii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiva kun kommentoit! :)
      Se wiki.kenburbary.com kerää eri mediaseurannan ratkaisuja yhteen: Tää alerts oli vain yksi esimerkki seurantaohjelmasta. Sieltä wikistä voisi valkata jonkun vaihtoehtoisen ohjelman. Osa niistä taitaa seurata eri medioita, esim pelkästään sosiaalista mediaa tmv. Toivottavasti selkeytyy.
      terkuin, Ane

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, nyt selkis :)

      Poista
  2. Kiitos ja hyvin jäsennellystä kirjoituksesta. Tässä tuli hyviä vinkkejä omien sanaparien muodostamiseen sekä tuo parhaat tulokset vrt. kaikki tulokset valintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva kuulla että mun kirjoittelusta oli iloa! :)

      Poista
  3. Olisipa ollut mielenkiintoista kuulla vertailua ketjunne käyttämään ohjelmaan.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!

Real Time Web Analytics